Your search results

La realitat virtual ja és aquí!

Posted by Admin on 25 març 2019
| 0

La setmana passada vaig estar la Barcelona Meeting Point 2018 i vaig assistir a multitud de conferències sobre PropTech i el gran creixement de les Startups relacionades. Jo em quedo amb aquest titular.

La tecnologia està revolucionant nombrosos sectors de la nostra societat. Gràcies a ella podem realitzar multitud de funcions sense moure’ns de la nostra casa, una cosa impensable fa alguns anys. La realitat virtual s’està imposant a marxes forçades i un dels sectors que podrà extreure un notable benefici d’ella és l’immobiliari.

De fet, en un futur no gaire llunyà podrem visitar virtualment la casa dels nostres somnis encara que no estigui construïda. Algunes immobiliàries ja ofereixen l’oportunitat de fer un recorregut per un habitatge gràcies a la realitat virtual utilitzant un muntatge fotogràfic o un vídeo que permet a l’usuari conèixer un habitatge ja construït sense necessitat de desplaçar-se fins a la seva ubicació real.

No obstant això, la realitat virtual va cap el camí de permetre a l’usuari veure com serà el seu futur habitatge encara que només estigui fet sobre plànol. Una immobiliària nord-americana, Halstead Property, s’ha aliat amb l’empresa Virtual Xperience, per desenvolupar un projecte que permet veure com serà un edifici abans de començar la seva construcció .

A més a més, els desenvolupadors d’aquesta tecnologia pretenen que l’usuari pugui veure també l’exterior de l’edifici, gràcies a l’ús d’uns drons que gravaran la part exterior, inclòs el so del carrer, i les vistes que el propietari tindrà des de les finestres de la seva casa. D’aquesta forma, el client potencial podrà comprovar si existeix la possibilitat que algun edifici proper li tapi la vista o si el soroll del carrer és massa molest.

El comprador també tindrà l’oportunitat de proposar alguns canvis durant la fase de construcció de l’habitatge per adaptar-lo millor a les seves necessitats. I comprovar si els seus quadres, mobiliari o accessoris que ja té li serveixen per al seu nou habitatge.

Encara que en principi aquesta realitat virtual s’ha de veure a través d’unes ulleres especials, és molt possible que en el futur es pugui veure a través d’una televisió o d’un ordinador sense necessitat que el potencial client es desplaci a la seu de la immobiliària ja que podrà realitzar la visita virtual des de la seva casa amb l’ajuda d’un assessor immobiliari.

Benvinguts al 4.0 del sector immobiliari, en un estat incipient, és cert, però si us dic que només fa uns 10 anys que va aparèixer l’Iphone, la primera versió d’un smartphone d’us personal? Doncs quan tardarem en fer realitat la realitat virtual…, NO CAL ESPERAR, JA ÉS AQUÍ.

Leave a Reply

Compare Listings